Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Останали без доходи жители на Ген. Тошево получиха хранителни и хигиенни пакети

Хранителни и хигиенни пакети раздаде Българският Червен кръст /БЧК/ на 85 лица в нужда от община Генерал Тошево, засегнати от пандемията от COVID-19. Става въпрос за хора, които през времето на върлуващата криза са изгубили своята работа и са останали без доходи.

 Хранителните пакети са осигурени от БЧК със финансови средства отпуснати по ПМС №108 по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“. Те съдържат 7 вида продукти с общо тегло 17.5 кг на стойност около 32 лв. – 2 бутилки олио, 3 пакета брашно, захар, спагети, ориз и 2 пакета зрял фасул. 

 Хигиенните пакети също са осигурени от БЧК, но с финансиране от Американската агенция за международно развитие по същата програма. Един пакет съдържа дезинфектант за ръце, две предпазни маски, за лице за многократна употреба, сапун, четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт, прах за пране. Стойността е 13,20 лв.

Всички лица, които получиха хранителни и хигиенни пакети, са съгласувани с Агенцията за социално подпомагане и утвърдени от нея, като селекцията е на Община Генерал Тошево, която се включи активно и в самото раздаване на пакетите.

В тази връзка, д-р Артюн Еринозов, директор на Областния съвет на БЧК в Добрич, използва възможността да благодари на Общинска администрация-Генерал Тошево и на всички кметове и кметски наместници в селата от общината за отличното партньорство, бързата и добре свършена съвместна работа.

c