Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Осъдиха условно тунизиеца, издирван от Франция и влязъл незаконно в България

Районният съд в Генерал Тошево призна за виновен и осъди тунизиеца с инициали Н.А / N. A . /, влязъл нелегално в България и издирван за тежко престъпление от френските власти.

В съдебното решение се казва, че на 30.10.2020 г. на ГКПП Кардам подсъдимият влязъл през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта. Съдът налага наказание шест месеца лишаване от свобода, като отлага изтърпяването на наказанието с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 150 лева.

По същото време и на същото място, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта – гранични полицаи от ГКПП Кардам, изпълняващи задължения по контрол на влизане в Република България на хора и МПС и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Съдът налага наказание осем месеца лишаване от свобода, като отлага изтърпяването на наказанието с изпитателен срок от три години.

Съдът определя за изтърпяване по тежкото от двете наложени наказания, а именно осем месеца лишаване от свобода, като отлага изтърпяването на наказанието с изпитателен срок от три години, и глоба в размер на 150 / сто и петдесет / лева.

Подсъдимият е осъден и да заплати сторените по делото разноски.

Припомняме, че тунизиецът бе заловен от полицията след гонка в Добрич и след като автомобилът му с швейцарска регистрация се заби в преградите на бул. „Добруджа“. Преди това той е избягал от проверка на границата и преминал незаконно през ГКПП-то.

Чужденецът е отказал да дава обяснения, признал се е за виновен, дори поискал да сключи споразумение с прокуратурата. Обяснил, че е минал по този начин през бариерата на граничния пункт, защото не е имал лична карта или европейски документ.  От страна на Франция е предприето международно издирване.

Все още се очаква от Интерпол да се получи европейска заповед за арест.

c