Водещи новини - дясно Общество Туризъм

Германия въвежда специфичен “визов” режим за влизащите от България

От 8 ноември (неделя) немските здравни власти въвеждат още по-строг филтър за влизащите на територията на страната от рискови региони. Нововъведената мярка се изразява в задължителна уеб регистрация, представяне на копие от документа пред граничните служби, както и 10-дневен карантинен период на посочено място на немска територия.

Мерките са част от превенцията срещу разпространението на коронавирусна инфекция в Германия. Изискването за задължителна регистрация към влизащите на територията ѝ граждани се отнася за тези от тях, които са пребивавали през последните 10 дни преди пътуването в рисков регион.

Припомняме, че от 1 ноември 2020 г. цялата територия на България попада в групата на рисковите страни.

Регистрацията ще се извършва ТУК, а пътниците ще трябва да носят копие при влизане в страната. Сайтът за регистрация ще бъде активен от 8 ноември 2020 г.

Пристигащите от рискови региони в Германия подлежат на 10-дневна карантина, като са длъжни да уведомят местните здравни служби за пристигането си и влизането в карантина. Възможно е съкращаване на периода на карантината, но най-рано след петия ден, ако бъде направен тест, чийто резултат е отрицателен.

От българското посолството в Берлин уточняват, че въвеждането на новата разпоредба е в компетенциите на всяка отделна федерална провинция и поради това са възможни различия. От Министерство на външните работи съветват българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност на този адрес.

От там напомнят, че при нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Берлин

  • на тел. +49 30 201 09 22 / на дежурния телефон при спешни случаи: +49 176 122 99 190

Към българското генерално консулство в Мюнхен

  • на следните телефонни номера: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15

Към генералното консулство на България във Франкфурт на Майн

  • на телефонен номер +49 69 509 278 130, както и на имейл адресите на българските дипломатически представителства – Embassy.Berlin@mfa.bg / konsul@botschaft-bulgarien.de /  Consulate.Munchen@mfa.bg / cg.frankfurt@mfa.bg
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *