Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Изпадналата във финансово затруднение майка от Добрич роди здраво момиченце

33-годишната жена от Добрич, на която добри хора помогнаха да се подготви за бебето си, роди живо и здраво момиченце. Припомняме, че семейството е в затруднено финансово положение, работи само бащата, имат и дете на 12 години. Апел в социалната мрежа да им бъде помогнато отправи съгражданката ни Десислава Първанова. Тя разказа, че често бременната жена си ляга гладна.

На апела й откликнаха десетки хора с добри сърца – както от Добрич и страната, така и от чужбина. Само за ден всичко необходимо за бебето бе набавено. Бяха дарени кошара, корито, бебешка количка, дрехи, пелени, козметика, памперси, хранителни продукти и др. Първанова изказва сърдечна благодарност на всички дарители.

Жената е родила снощи със секцио по спешност, тъй като е с високо кръвно налягане. Малката й дъщеря е проплакала в ръцете на началника на Акушеро-гинекологично отделение д-р Ивайло Петев. Бебето е с тегло 2 600 грама, дълго е 40 сантиметра.

Организаторката на кампанията за подпомагане на жената и нейното семейство Десислава Първанова изказва своята огромна благодарност към д-р Петев. „Той е от лекарите, които не са забравили Хипократовата клетва. Благодаря му от сърце!”, бяха думите на Първанова. 

c