Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

За над 1 милион лева обновиха сгради в Ген. Тошево

Приключи реализацията на проект „Повишаване на енергийната ефективност в обществени сгради с адрес: ул. „Д. Благоев“ №6, ул. „В. Априлов“ №18, ул. „Трети март“ №8А и многофамилни жилищни сгради, с адрес: ул. „В. Априлов“ №2 и ул. „Трети март“ №10 в град Генерал Тошево“, съобщават от Общината.

 Общата стойност на проекта е 1 226 553.50 лв., в това число и 26 643.30 лв. от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в София. Той включва дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт/ подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части на три обществени сгради, сред които тези на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, ГПУ „Гранична полиция“ и Дирекция „Социално подпомагане“, както и две многофамилни жилищни сгради. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Извършените ремонтни дейности целят по-малко енергопотребление в жилищните и обществените сгради, икономия на разходите за отопление през зимния сезон, повишаване стойността на имотите, обновяване екстериора и интериора на сградите, както и удължаване на живота им като конструкции. Сега сградите значително ще повишат своя клас на енергийна ефективност, което от своя страна ще рефлектира върху цялостния облик на града и качеството на живот и работа в него.

c