Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младежите от „Чудната градина“ в Добрич с наградата "Достъп до добра храна'2020"

Най-голямото социално предприятие у нас „Чудната градина“ от Добрич е носителят на тазгодишната награда „Достъп до добра храна“ в категорията "Младежко предприемачество".

Новината беше съобщена в страницата във фейсбук на първото социално предприятие в Добрич, в което работят младежи с интелектуални затруднения.

Тя е връчена в рамките на седмата годишна конференция „Достъп до добра храна“ на фондация „Българска месна традиция“ и Граждански институт връчват годишни награди „Достъп до добра храна‘2020“.

Наградите са учредени през 2014 година с цел да насърчат приноса за разширяването на достъпа до добра храна като обществено признание за инициативите и цялостната дейност на номинираните.

През миналата година също имаше наградени от Добрич от това беше  Walnuts Life & Food, семейния проект, с който шеф Димитър Димитров и шеф Вяра Торозова разширяват достъпа до добра храна за жителите на Добрич и техните гости.

Тази година Агенцията за социално подпомагане е носител на наградата "Достъп до добра храна'2020" в категория "Държавна политика". Наградата се връчва за програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, чрез която се осигуряват бюджетни средства в размер на 14,2 млн. лв., даващи възможност за осигуряване на достъп до топъл обяд за над 36 хил. нуждаещи се в 189 общини и райони на общини. Видеото "Топъл обяд за душата" илюстрира ефектът от програмата, подкрепена по Оперативна програма "Храни" 2014-2020.

Снимка: Чудната градина, Архив

c