Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Отново в клас: Изтече карантината за учениците от балчишкото с. Сенокос

Учениците от шести клас в ОУ „Георги Раковски“ в село Сенокос, които бяха поставени под карантина заради съученик с положителен резултат за COVID-19, от днес са отново в клас.  

Първоначално, заразеното дете бе настанено в отделението по педиатрия на Многопрофилната болница в Добрич, след което се наложи да бъде преместено в ковид-сектора на здравното заведение. Съучениците на заболялото дете, което е пътуващо от село Дропла, бяха карантинирани за период от две седмици, от датата на последен контакт с него (8 октомври 2020 г.).

От днес шестокласниците са отново в класната стая, потвърди директорът на училището в Сенокос Марина Вълчева. През 14-дневния период на карантината, шестокласниците не са прекъсвали процеса на обучени, използвайки дистанционна форма на преподаване. До този момент няма подадени нови заявления от родители за преминаване на ученици в онлайн форма на обучение.

От просветния отдел заявиха, че в община Балчик няма други случаи на заразени ученици, както и на учители.

За последната седмица четирима души са новозаразените с коронавирус в община Балчик - по един от селата Кранево и Рогачево и двама от Балчик, показва обобщениата справка от деня. Общо десет пациенти с коронавирусна инфекция са на лечение, като девет от тях са у на домашен режим , с един жител на с. Кранево е в болница.

В общината общо доказаните случаи от началото на пандемията са 74, излекувани са 60 души, четирима са починалите с коронавирусна инфекция.

източник: Радио Варна

c