Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Европейски фондове представи пред работодатели и безработни ОИЦ-Добрич

С информационен щанд Областен информационен център-Добрич се включи в провелата се днес Обща трудова борса в Добрич. Експертите запознаха работодателите и други заинтересовани лица с дейността и услугите на центъра и им предоставиха безплатна информация за възможностите за финансиране на проекти чрез Оперативните програми 2014-2020 г.

Най-голям интерес сред посетителите имаше към актуалната процедура „Детски кътове” от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и предстояща процедура „Адаптиране на дейността на МСП в контекста на COVID-19“ от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. Разяснени бяха категорията допустими кандидати и дейности, размерът на безвъзмездната финансова помощ и начинът на подаване на проектно предложение чрез системата ИСУН 2020.

Отправени бяха и запитвания за изискванията по проектите на Агенцията по заетостта „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19“ и „Заетост за теб”. Двата проекта са с продължителност до 31.12.2021 г. и финансират дейности за осигуряване и запазване на заетостта в предприятията в условията на пандемия.

Всички посетители на щанда на ОИЦ-Добрич получиха информационни и рекламни материали.

c