Водещи новини - дясно Общество Тервел

Товарен автомобил пропадна в шахта в Тервел, Общината предприе мерки

Товарен автомобил на дистрибутор пропадна в шахта в Тервел преди дни – на 30 септември, съобщават от администрацията. От там уточняват, че шахтата не е на Общината. Въпреки това са взети мерки в следващите дни.

Уведомени са „Виваком”  и „Енерго про” за необходимостта да изяснят чия грижа е въпросната шахта. На 1 октомври на мястото са пристигнали техни екипи и при огледа е установено, че кабелите, намиращи се в шахтата, са собственост на Енерго про.

На 2 октомври Община Тервел внася заявление в Центъра за клиенти към „Енерго про” в Добрич за вземане на спешни мерки за отремонтиране на въпросната шахта с цел предотвратяване на произшествия и безпроблемно преминаване на пешеходците.

„Интересуваме се от това какви мерки са предприети, също както се интересуват и гражданите”, посочват от Общината. От  „Енерго про” са подали изходни данни за необходимостта от ремонт и също очакват това да бъде организирано.

„Общините не са оторизирани да извършват каквито и да е действия по електропреносната мрежа на населените места. Това се отнася и за нашата община – посочват от администрацията в Тервел. – Благодарим на тези от гражданите, които търсят нашата помощ и винаги сме готови да помогнем при разрешаването на подобни проблеми. Понякога обаче можем да бъдем само посредници между гражданите и други организации и институции. Дотам стигат законовите ни правомощия”.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *