Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Освен двамата лекари, други заразени от персонала в МЦ Тервел към момента не са установени

Двамата лекари от Медицинския център в Тервел, заразени с COVID-19, за които бе съобщено миналата седмица, се лекуват – единият в добричката болница, а другият – при домашни условия. Не са установени към момента други заразени от персонала на лечебното заведение, съобщават от община Тервел.

Към 19 октомври в Националната информационна система за Община Тервел са регистрирани осем души, които са с положителни тестове за COVID-19 и са с назначено домашно лечение. Няма новорегистрирани през седмицата, всичките осем души са с диагноза от преди повече от седем дни. Далите положителни тестове са от Тервел – 5 души, от Зърнево – 2 души и от Орляк – 1 човек.

Съпруг на болна жена от с.Безмер също е показал симптоми на заболяването , по данни от личния лекар на семейството. Предстои да му бъде назначено лечение.

Карантинирани са общо 40 души. И сред тях няма случаи от уикенда или от днес. Най-много са карантинираните в Тервел – 20 души. Останалите са в селата Безмер, Каблешково, Зърнево, Орляк. По един човек с карантина има в Попгруево, Градница, Полк.Савово, Коларци и Нова Камена.

Днес следобед в Добрич ще се състои заседание на Областния координационен щаб. Ще се разглеждат мерките в условия на нарастващ брой заболели в страната. След заседанието, Община Тервел също ще преразгледа мерките за територията на общината  и ще информира гражданите.

c