Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Д-р Войчев: Д-р Кулева бе всеотдайна в грижата си за децата от ДМСГД

 „Д-р Николина Кулева беше един много добър лекар, който отдаваше всичко от себе си в грижите за децата“, сподели пред Про Нюз Добрич директорът на Дома за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/ в Добрич д-р Иво Войчев.  Както вече Про Нюз Добрич съобщи, д-р Кулева загуби битката в коронавируса. Тя почина в 03.40 часа тази сутрин, след като последните си 11 дни прекара на апаратно дишане.

„Д-р Кулева  работи при нас от 4 години. Тя беше всеотдайна, когато ставаше въпрос за нашите деца“, допълни д-р Войчев.

Д-р Кулева бе един от петимата  лекари, които се грижеха за децата в неравностойно положение в Дома. Повече от месец е била в отпуска и не е ходила на работа. „Когато един лекар излезе от екипа става трудно, но ще се справим“, посочи д-р Войчев.

Още при постъпването в болницата лекарката е била в тежко състояние, с много лоши показатели. Имала е масивна двустранна пневмония. Д-р Кулева е била диабетичка на инсулин, което допълнително е усложнило състоянието й. Часове след постъпването й в болницата е била интубирана.

Д-р Кулева е била преди време част от лекарската практика „Артемида“ в ДКЦ 1, давала е и смени в дежурния кабинет на джипитата в ДКЦ-то.

c