Образование Общество

Детско полицейско управление „бе разкрито” в ОУ „Ст. Караджа” в Добрич

Двугодишен проект „Детско полицейско управление” стартира в иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич. Той ще се реализира съвместно с Първо районно управление на МВР в Добрич и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Общината.

Целта на проекта е по достъпен и атрактивен за децата начин да се създадат ценностно отношение към закона, модели на законосъобразно поведение, както и ранна превенция на асоциалното поведение. Учениците да научат своите права и отговорности пред обществото, да се запознаят с трудната и отговорна професия на българските полицаи, да разберат как да опазват живота си и да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата.

Учениците от 4 а клас официално бяха приети като доброволци в „Детското полицейско управление”, като дадоха обещание да бъдат отговорни помощници на полицията.

Гости на събитието бяха Добромир Пеев – началник на Първо РУ на МВР, инспекторите от Детска педагогическа стая Желчо Желев и Валентин Димитров, Наталия Франгова – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Добромир Пеев и помощник директорът на ОУ „Стефан Караджа” Ася Денева подписаха споразумение за партньорство и си размениха плакети. Четвъртокласниците поздравиха гостите си с кратка музикална програма.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *