Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Осъдиха мъж от община Генерал Тошево за нарушена карантина след завръщане от Германия

Районният съд в Генерал Тошево призна за виновен и осъди подсъдимия Н.Б.Р. за нарушаване на карантината за COVID 19, съобщиха от съдилището.

Мъжът се е върнал от рискова страна – Германия, на 21 май 2020 година. Четири дни по-късно – на 25 май, за времето от 9.00 до 10.00 часа, в село Присад той е нарушил мерките за домашна изолация, определени със заповед на Министъра на здравеопазването от 19 май. Мъжът не е спазил срока на 14-дневната карантина, като не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото за настаняване, в което е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието срок. Деянието е извършено по време на извънредната епидемична обстановка, свързана с предотвратяване разпространението на COVID 19 на територията на страната, обявена с Решение на МС, посочват от съда.

Съдът наложи на подсъдимия наказание „пробация“ чрез налагане на мерките “задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца с периодичност два пъти седмично и  “задължителни периодични срещи с пробационен служител”

c