Водещи новини - дясно Общество

Изпращаме циганското лято, идва дъжд и над Добруджа

Необичайно високите октомврийски температури над Добруджа приключват и през следващите седмици ще бъдат заменени от по-близки до типичните за сезона. Днес, най-високата измерена температура у нас бе в Добрич – 28°.

Още от тази нощ ще започне постепенното температурно понижение в региона, а дъждовният фронт от западната половина на страната ще достигне и до територията на област Добрич.

карта / НИМХ

През тази нощ валежите ще обхванат почти цялата страна. На места в северозападната половина ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, най-късно утре сутринта в източните райони. През деня ще бъде облачно, в повечето райони – дъждовно. На места в Източна България валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. В Дунавската равнина, откритите планински райони и западната част на Горнотракийската низина вятърът ще е силен, в останалите райони – предимно умерен. С него ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижават и към 15 ч. ще са между 13° и 18°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра преминаващи в сняг. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

карта / НИМХ

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. На места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Сутринта все още ще духа южен вятър, който до обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще започнат да се понижават. Към 15 ч. ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

На 08.10.2020 слънцето ще изгрее в 07:33 часа и ще залезе в 18:54 часа. Продължителност на деня ще е 11:21 часа. Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще достигне средното за месеца.

прогнозна графика за област Добрич . НИМХ

Дежурен синоптик: Георги Цеков

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *