Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Децата от ПФТС „Добруджа“ в Добрич вече танцуват в чиста и безопасна среда

Залата на студията вече е оборудвана с модерна апаратура за пречистване на въздуха

В помещенията на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ вече е монтирано най-модерното устройство за унищожаване на всички видове вируси, бактерии, микроби, мухъл и прочистване на въздуха, за да могат децата да танцуват в здравословна среда Airius, съобщи за Про Нюз Добрич главният художествен ръководител Стоян Господинов.

Модерното устройство е закупено за нуждите на ПФТС „Добруджа“ с лични средства, предоставени от народния представител от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание Даниела Димитрова.

„От името на децата от Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“, град Добрич, и лично от мое име благодаря на г-жа Димитрова за поредния жест. За това, че отдели цялата си заплата като депутат, за да имаме възможност да монтираме в помещенията на детската студия най-модерното устройство за унищожаване на всички видове вируси, бактерии, микроби, мухъл и прочистване на въздуха, за да могат децата да танцуват в здравословна среда AIrius“, сподели пред Про Нюз Добрич Стоян Господинов.

Той припомни, че това не е първия жест на депутата към децата от студията. През 2018 година в продължение на 6 месеца г-жа Димитрова даряваше цялата си заплата, за да бъдат изработени нови фолклорни костюми, с които ПФТС „Добруджа“ да може достойно да представя България на фестивалите по целия свят, каза още Стоян Господинов.  

Airius PHI Pure Air Series пречиства въздуха и убива над 99% от вирусите и бактериите намиращи се във въздуха и по повърхностите. Изследвания от независими лаборатории в САЩ показват драстично намаляване на вредните вируси и бактерии, както и подобряване на здравословната среда в сградите и помещенията където се използва. Заедно с това намалява разпространението на инфекциозно заболелите в училища, офиси и заводи с над 20%. Всичко това прави системата изключително полезна в условията на пандемия от Covid-19

След направените тестове и собственни микробиологични изследвания МБАЛ Добрич потвърди ефикасността на пречистване чрез Airius PureAir. Болницата инсталира Airius PureAir в основни отделения, като средство за цялостна дезинфекция от вируси (SARS), микроби, мухъл, миризми и др., с което стана и първата МБАЛ в България дезинфекцираща се чрез фотохидройонизация. Дни след нея ДКЦ 2 Добрич се присъедини, като първото ДКЦ в страната, последвано от частни клиники и кабинети. Най-новия метод за активна и непрекъсната дезинфекция на въздух и повърхности се прилага вече в Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ и СУ „Димитър Талев“ в Добрич.

c