Бизнес Общество

Нова платформа улеснява заплащането на тол такси и е-винетки

Създадоха Тол платформата TollPass, предоставяща всички възможности за заплащане на пътни такси в България. Тя е разрабоитена и се развива в отговор както на специфичните нужди и изисквания на транспортния бранш, така и на гражданите, закупуващи винетки, коментираха създателите на уеб платформата.

От там уверяват, че винетките могат да се заплащат онлайн, без риск от грешки. през личен потребителски профил.

Чрез новата платформа, собствениците и управителите на автопаркове могат да контролират превозите. Разработката предоставя справки и отчети, улесняващи работата на финансовите мениджъри и счетоводителите, като им позволяват да планират необходимите средства за пътни такси.

Създаването на потребителски профил, който всеки клиент на TollPass може да регистрира, гарантира сигурен онлайн достъп до цялата информация за заплащането на пътни такси.

Профилът съхранява данни за въведени МПС-та и клиентите могат лесно и бързо да закупят маршрутна карта или винетка без да се налага попълване на информация при всяка отделна покупка. Често използваните маршрути също се съхраняват в профила. Така се избягва вероятността от грешки и се скъсява времето за покупка.

За тежкотоварните превозвачи TollPass осигурява пълна прозрачност и отчетност на заплащането на тол чрез справките в менюто  „Такси и отчети“. В него всеки собственик, управител или счетоводител на автопарк може в реално време да следи движението на сумите по договора си, пътуванията на всяко моторно превозно средство, като маршрутите се визуализират на карта. Чрез платформата те имат онлайн достъп до детайлни справки за баланс по договора, оборотни ведомости, фактури, сметки и разписки. На разположение са детайли като: дата и час на пътуване, изминати маршрути по тол сегменти, брой оси на ремарке, стойност на маршрута.

Всички тези функционалности са на разположение на тежкотоварните превозвачи, които ползват услугите на TollPass и чрез партньорите на „Интелигентни трафик системи“ АД  – A1 България, GPS България, TollBg, DKV, AS24. Спрямо Toll4Europe, Shell, Eurowag е възприет друг подход и справките за пътуванията се изпращат или са достъпни в техните системи.

За удобство на клиентите е разработено и мобилно приложение TollPass, което всички клиенти могат да свалят безплатно от App store и Google play store. През персоналния потребителски профил може да се следи състоянието на договора, както и само с няколко стъпки да бъде закупена маршрутна карта или електронна винетка.

Разработчик на Тол платформата TollPass е „Интелигентни трафик системи“ АД – национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси – електронни винетки и тол и официален партньор на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *