Водещи новини Общество

Брат и сестра създадоха единствения в Добрич гейминг клуб с PlayStation конзоли

Брат и сестра от Добрич превърнаха своята страст и хоби в място, което със сигурност ще привлича много млади хора. Това е единствения по рода си гейминг клуб в града с PlayStation конзоли ”Level up PS club”.

Антония Манева е десетокласничка в ПМГ „Иван Вазов“ в Добрич със специалност „Информатика и математика“. Брат й Васил Манев е студент по информатика в Германия. И за двамата информатиката и компютрите са настояще и бъдеще. И компютърните игри са част от интересите им. Васил играе от първи-втори клас, а сестра му се запалила по гейминга през последните няколко години.

„Обичаме стратегически, спортни игри, такива със стреляне. Именно от любимите ни игри сме заредили и в залата. Има и такива за по-млада аудитория. Както и по-приятелски настроени игри“, обясни Васил.

„След карантината аз и моето семейство решихме, че след толкова дълга изолация всеки тийнеджър, всяко дете в нашия град ще има нужда от разнообразие и от място с добра приятелска атмосфера и много възможности за нови запознанства”, споделя Антония. Идеята за клуба се родила докато двамата с брат й играели на конзолата у дома. „Помислихме си, че това ще е идеалният начин да разнообразим ежедневието на младите хора в Добрич, тъй като тук няма много места, в които младежи могат да се събират и забавляват“, обяснява младото момиче. Според нея мястото е подходяща среда както за малки, така и за големи.

Засега клубът има пет конзоли за PlayStation 4, което позволява едновременно в клуба да играят общо 10 души. При интерес може да се закупи и по-новата конзола PlayStation 5, обясни Васил.

Възнамеряват всяка неделя да провеждат турнири по видеоигри с цел нови запознанства и много забавление. Днес там се проведе турнир по Fifa20. Най-малкият участник е 9-годишен, а най-възрастният е на 26 години. Очакват, че посетителите им могат да са и в по-широк възрастов спектър. Познавам хора на доста над 30 години, които харесват видеоигри. И те са добре дошли. Децата също, разбира се, с родителите си.

„Една от моите идеи е и да има възможност за наемане на залата за празнуване на рождени дни. Така като аз съм 10 клас, а брат ми е студент смятаме, че нашите връстници също ще бъдат заинтересовани от нашата идея“, споделя Антония.

„Естествено, без помощта на нашите родители никога нямаше да успеем да сбъднем тази наша мечта”, допълва тя. Собственици на клуба са родителите им, но младежите са не само инициатори. Те са се занимавали с декорирането на помещението, както и с маркетинга на единствения в Добрич гейминг клуб с конзоли.

”Level up PS club” се намира срещу дом паметник „Йордан Йовков”.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК

Follow Me:

Related Posts

  1. Ивелина says:

    Не е съвсем единствения клуб с конзоли,Про нюз както винаги в грешка 😁

  2. roditel says:

    Оборудването не отговаря на иЗискванията на ХЕИ За такива Зали Явно клубът работи нелегално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *