Водещи новини - дясно Общество

Нова акция на КАТ, при проверка дават и невръчен фиш

В ход е поредна специализирана полицейска операция за безопасност на движението по пътищата, обяви инспектор Лъчезар Близнаков от отдел “Пътна полиция” , ГДНП. Отново акцията е със седемдневен период – до 8 октомври. Акцентите за различните областни дирекции ще са различни. При извършваните проверки на място, ще се връчват невръчените електронни фишове на водачите и пътниците в автомобила. уточниха от МВР.

Приоритетно ще се следи за неправилно движение на велосипедисти по предназначените за пешеходци площи, внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци или велосипедисти от водачи на ППС и недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.

Засилено полицейско присъствие ще има през уикенда – по автомагистралите и основните пътища на страната. Там ще бъде засилен контролът по неправомерното движение, спиране и паркиране в лентите за принудително спиране на автомагистралите. При извършваните проверки на място, ще се връчват невръчените електронни фишове на водачите и пътниците в автомобила.

На територията на СДВР и ОДМВР-Бургас, Варна, Плевен и Хасково усилията на пътните полицаи са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци, велосипедисти и водачи на моторни превозни средства, съобщи БНТ.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *