Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Завърши ремонтът за над 300 хиляди лева на ул. „Антимовски хан“ в Кардам

Официално бе открита реновираната улица „Антимовски хан“ в село Кардам, съобщават от община Генерал Тошево. Кметът на общината Валентин Димитров и кметът на село Кардам Георги Събев прерязаха лентата на символична церемония. Ремонтът на улицата е част от проекта "Строителство, реконструкция и рехабилитация на нови и съществуващи улици на територията на Община Генерал Тошево" по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Цялостният ремонт на 582-метровата улица е на стойност 324 376 лева. По проекта, освен на тази улица, е направена и пълна рехабилитация на улица „Втора“ в село Люляково и се работи по улица „Васил Алексиев“ в Генерал Тошево.

В процеса на работа бе изгребана старата настилка, извършен демонтаж монтаж и на бордюри, положена е двупластова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка и нови пътни знаци.

Паралелно с тази дейност бе извършен и цялостен ремонт на тротоар с дължина 270 метра от улица „Добротица“ до улица „Антимовски хан“ . Там ремонтните дейности се състоят в демонтаж на стари и доставка и монтаж на нови плочи, поставяне на нови бордюри. Стойността на изпълнените строително-ремонтни дейности е 59 850 лева и е от бюджета на Община Генерал Тошево за 2020 година.

c