Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Нови дейности в Младежкия център в Добрич и ремонт на залата за народни танци по проект

Новият общински проект „Младежки център Добрич – Вашето днес“ бе представен днес в Младежкия дом. Той се финансира от ЕС чрез програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ и е на стойност близо 1,9 милиона лева. Партньори на Общината са Професионалната гимназия по туризъм, СУ „Л.Каравелов“ и община Копавогур от Исландия.

Целта е да се разшири териториалния обхват на Младежкия център и да се разработят повече дейности. Те са насочени предимно към уязвими групи – такива с по-висок риск от бедност и социално изключване, хора с увреждания, малцинствени групи, отпаднали от училище, сираци, борещи се със зависимости, безработни и др.

По проекта ще бъде доставено офис оборудване, ще бъде ремонтирана залата за народни танци и прилежащите й помещения.

В центъра ще бъдат провеждани младежки академии, неформални обучения, обучения за мултиплайери и др. Създават се четири нови клуба – Арт клуб, Комикс клуб, клуб за йога и за народни танци, както и курсове по български и английски език. Ще се създаде и свободна зона за двигателна активност, ще се провеждат фолклорни и музикални срещи, събития, посветени на толерантността, безопасния интернет, здравословния начин на живот и др.

По проекта ще работят петима младежки работници в Центъра, заедно с ръководителя Даниела Сивкова и координатора Мими Иванова.

c