Бизнес Общество

Фирмите вече могат да кандидатстват за средства за обособяване на детски кът

Ρаботодатели и институции от централната и местната власт могат да кандидатстват за създаване на детски кътове на работното място, разчитайки на максимално проектно финансиране до 150 000 лева.

От 30 септември, работодатели и институции от централната и местната власт имат възможност да кандидатстват с проекти по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” за създаване на детски кътове на работното място, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Минималният размер на финансовата подкрепа от ОПРЧР за създаване на детски кът на работното място е 50 000 лв., а максималният – 150 000 лв. Кандидатите трябва да предвидят съфинансиране при изпълнението на проектите си, което пък зависи от мащаба на фирмите. Големите предприятия могат да получат финансова подкрепа до 70 на сто от разходите по проекта, средните предприятия – до 80% от разходите, а микро- и малките предприятия – до 90 на сто от разходите за реализиране на проекта. Бюджетът на операция “Детски кътове” е 15 милиона лева.

Основната цел на процедурата “Детски кътове” е да бъдат създадени възможности за получаване на услуги за децата на служителите.

Условията на Програмата:

  • До петима работодатели могат да кандидатстват в партньорство за създаването на общ детски кът
  • Всеки новосъздаден детски кът трябва да осигурява необходимата среда за полагане на грижи за поне 15 деца
  • Детегледачите ще бъдат наемани чрез Бюрата по труда, като при необходимост, ще преминават обучение. Възнаграждението им ще зависи от това дали услугите са почасови или целодневни
  • По проект, възнаграждението на детегледачите ще се поема за период до 12 месеца
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *