Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Германец е собственикът на оранжерията за марихуана в Генералтошевско

Германски гражданин със статут на продължително пребиваващ в България е собственикът на оранжерията за отглеждане на марихуана в генералтошевското село Сърнино, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Досъдебното производство за отглеждане на растения от рода на конопа се ръководи от Районната прокуратура в Генерал Тошево. Германският гражданин Карстен Г. ще бъде привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 354 в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Както Про Нюз Добрич писа, оранжерията е открита от служители на Областната дирекция на МВР в Добрич на 28 септември при претърсване в имот в село Сърнино, собственост на 52-годишния мъж. Иззети са 10,9 кг марихуана, а в помещения в къщата на Карстен - още 2,83 кг коноп и 3,88 г хашиш.

52-годишният германски гражданин е бил задържан за 24 часа по Закона за

МВР. Засяването и отглеждането на растения от рода на конопа се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

Работата по документирането на престъпното деяние на германския гражданин продължава под ръководството на Районната прокуратура в Генерал Тошево.

c