Водещи новини - дясно Общество

На палатка в града – нов зелен фестивал в Добрич

Първото издание на „ДоброЖънци фест” ще се проведе на 26 и 27 септември. В първия ден проявите ще са в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, те ще стартират в 9 часа.

Участниците във фестивала ще имат възможността да се включат в полезни дискусии. Основните заложени теми, които от „ДоброЖънци” предвиждат, са за здравословния начин на живот, любовта към природата, здравето и ценността на семейството. За целта ще има разположени различни работилници, музика за добро настроение, базар за чиста храна и мотивиращи лектори. Друга интересна част от фестивала ще бъде възможност за лагеруване.  

От 10.00 часа е организирана йога за малки и големи. В 11.00 часа темата е „Ел Камино пътуване – към себе си“. В 12.00 часа е организирана игра за децата „Търсене на съкровище“. От 12.00 и от 14.00 часа са организирани две издания на Работилница – направи си сам. Темата на първото издание, което започва в 12.30, е „В света на етеричните масла“. Второто издание – „Училище за родители“ започва в 14.30 часа. В 16.00 часа темата е „Градско устойчиво земеделие“. Втората част от играта „Търсене на съкровище“ ще започне в 16.00 часа. В 17.00 часа са организирани салса танци, а в 17.30 часа – сугестопедични игри. В 18.30 часа ще бъде организиран палатков лагер. В 19.30 часа започва филмовият фестивал „Карантината“, а от 21.00 часа – „На раздумка около огъня“. На следващия ден от 10.00 до 18.00 часа са организирани работилници за деца, а от 14.00 до 16.00 часа ще има прожекция на анимационен филм. В съботния ден участниците във феста ще имат възможност да участват в полезни дискусии, да направят свой сувенир, а децата да се включат в интересни, забавни и образователни игри. Организаторите на феста напомнят, че желаещите могат да останат на палатка и да пренощуват в зооцентъра.

Във втория ден на „ДобрудЖънци фест” ще се проведе екскурзия до село Оногур с археолога Боян Тотев от Регионалния исторически музей.  Тръгването е в 10.30 часа от Зооцентъра.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *