Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Сдружение „Ние 2020“ изгради база за деца със специални потребности

Почти е готова клубната база, която Сдружението на майките на деца със специални потребности „Ние 2020“ изгражда в сградата на бившето училище „Дора Габе“, в читалище „Добрич-2017“. Това съобщи за Про Нюз Добрич председателят на УС на Сдружението Камелия Тодорова.

Помещението е предоставено безвъзмездно от община Добрич. Там ще има шведска стена, батут, сензорни пътеки, люлки, специални ластици и други уреди – неща, които са полезни за психомоторното развитие на децата, посочи Тодорова. Базата е почти готова, остават довършителни дейности. Целта е децата със специални потребности да могат да спортуват, за да се подобри тяхната физическа активност. За съжаление в Добрич няма треньор, който да е обучен за работа с такива деца, казва Камелия.

Ползването на базата ще бъде напълно безплатно за всички, които имат нужда от подобни занимания. Догодина Сдружението има намерение да направи игрище за спортни занимания. Майките ще търсят спонсори, а всяка помага с труд. „Благодарим на всички, които ни подкрепят, много хора ни помогнаха“,  каза още Тодорова.

Сдружение „Ние 2020“ бе учредено през януари тази година от около 20 семейства на деца с увреждания. „Няма ограничения кой ще членува в сдружението – диагнозите на децата няма да имат значение, към нас могат да се присъединят и възрастни хора с увреждания, стига да има идеи и предложения“, посочи Камелия Тодорова.

на снимката - част от децата и родителите от Сдружение "Ние 2020"

c