Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Гастроентерологията в МБАЛ Добрич отново приема пациенти

МБАЛ Добрич възстанови от днес приема на пациенти по медицинската специалност „Гастроентерология” в Гастро-сектора към Второ отделение по вътрешни болести, съобщиха от здравното заведение.

В сектор „Гастроентерология” се лекуват заболявания на горния и долен стомашно-чревен тракт - възпаления на хранопровода, гастрити, язвена болест, възпаления на жлъчната система, панкреаса и хронични чернодробни заболявания (хепатити и цирози). Работата му е съобразена с утвърдените световни стандарти и с най-съвременните методи и апаратура за диагностика и лечение.

Извършват се ендоскопски диагностични процедури на стомашно-чревния тракт (гастродуоденоскопия, сигмоидо и колоноскопия) с вземане на биопсии за диагностициране на доброкачествени и злокачествени заболявания.

Отделението работи в пълен обем дейност по Клинични пътеки – гастроентерология.  Във второ отделение по вътрешни болести работят 7 специалисти и 2 специализанти. За контакти и записвания екипът на отделението очаква пациенти на тел. 058/–600488, вътр.520.

c