Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Приключиха първите прегледи и изследвания в Турция на болния Митко от Добрич

За резултатите от първите прегледи и изследвания, направени на малкия Димитър Добрев в Турция, информират организаторите на кампанията в подкрепа на лечението му. Момченцето вече си е у дома в Добрич.

Детето е прегледано от офлатмолог, който е установил, че очните дъна са много добре, вижда и фокусира, нервите също са добре. Физиотерапевт е изготвил програма за рехабилитация, която включва масажи, упражнения за главичката, кръста и врата, седеж на пилатес топка. Направени са му кръвни изследвания, които са показали, че всички показатели са в норма с изключение на хемоглобина, който е съвсем леко занижен. Според лекар ЕЕГ-то му не е показало пристъпи, но не е разчетено поради липса на Ядрено-магнитен резонанс /ЯРМ/. По същата причина медикаментозното лечение на Митко на този етап остава същото.

Организаторите споделят, че вероятно ще се наложи второ ходене на детето в Турция, за да му бъде направен ЯМР. По думите на хората, които го подкрепят, трябва да се действа по-бързо, за да може по-навреме Митко да започне с адекватно за него лечение. „Колкото по-рано се започне едно правилно за дадена диагноза лечение, толкова е по-голям шансът то да бъде с положителни резултати”, допълват те.

Припомняме, че Димитър Добрев е с диагнози Детска церебрална парализа /ДЦП/ и епилепсия. Момченцето има оферта за лечение в Турция, чиято стойност първоначално е 60 000 лева, сума, непосилна за семейството му.

В подкрепа на лечението на малкия Митко се провежда онлайн търг в групата „Помощ за Дани от Добрич” във Фейсбук. Разкрита е и банкова сметка:

  •         ДСК Банк
  •         IBAN: BG81STSA93000027294044
  •         BIC: STSABGSF
  •         Титуляр: Димитър Костадинов Добрев.
c