Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

44-годишна жена от Генерал Тошево ще плати 1000 лева глоба, ударила ученик

Районният съд в Генерал Тошево призна за виновна и осъди подсъдимата С.Г.С. за това, че на обществено място - в двора на ОУ „Христо Смирненски“ в града, извършила непристойни действия. Според съобщението на съда тя се саморазправила, карала се и искала обяснения от двама малолетни ученици. Причината била, че те обидили внучката й. Жената ударила два пъти с ръка по лицето едното от момчетата. Според съда действията й са грубо нарушаващи обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото.

Съдът освободи подсъдимата С.Г.С. от наказателна отговорност и й наложи административно наказание „Глоба” в размер на 1000 лева. Тя ще плати и разноските по делото.

Случаят е от 2019 година. Пред Про Нюз Добрич директорката на училището Петя Панева разказа, че жената е настойник на внучката си, чиито родители били в чужбина. Момичето учело в другото учебно заведение – СУ „Н.Вапцаров“.  На опашката на джоб-кафето, което се намира между двете училища, момчетата – тогава четвъртокласници, се закачали с момичето. То се оплакало на бабата, която решила, че може да влезе във физическа саморазправа. В обедната почивка тя влязла в училищния двор на ОУ „Христо Смирненски“, ударила едното момче и дърпала за дрехите другото. Станалото било заснето от камерите в двора. Учител предотвратил по-нататъшни действия на бабата. 

c