Образование Общество

ОбС-Добрич утвърди маломерни паралелки в три училища

Общинският съвет на Добрич утвърди паралелки с по-малък брой ученици от минималния норматив в три училища в Добрич. Това стана след постъпили предложения от директорите им и одобрение от Регионалното управление по образованието.

В ОУ „Йордан Йовков” се запазва съществуваща паралелка в IV клас с 13 ученици и се формира паралелка в I клас с 15 деца. За паралелката в IV клас през миналата учебна година Общинският съвет е приел решение за формирането ѝ в рамките на допустимите изключения от минималния брой на учениците. В предложението на директора се посочва, че училището разполага с необходимата материално-техническа база и учители. Паралелките са единствени в учебното заведение и няма възможност за сливането им с друга паралелка.

Средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения бюджет на училището и допълнителни средства не са необходими.

Другите две учебни заведения са ОУ „Христо Смирненски“ и Професионалната гимназия по аграрно стопанство. В основното училище има една паралелка в IV „б” клас с 15 ученици и една паралелка в V „б” клас със 17. В Професионалната гимназия по аграрно стопанство се утвърди една паралелка в VIII клас – професия „Фермер”, специалност „Производител на селскостопанска продукция”, с 14 ученици.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *