Водещи новини Образование Общество

Тържествен водосвет по повод новата учебна година в ПМГ „Иван Вазов” в Добрич

С тържествен водосвет, отслужен от отец Велико в двора на Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” в Добрич, бе открита новата учебна година. Сред гостите бяха заместник областните управители Живко Желязков и Красимир Николов.

Николов поздрави учениците и преподавателите с началото на новата учебна година и им пожела здраве и успехи по пътя на знанието.

Първият училищен звънец, призовал учениците в класните стаи, бе трепетен за него, тъй като е възпитаник на гимназията. Вълнение празникът донесе и за Желязков, чийто син – Ивелин Живков, също прекрачи прага на учебното заведение за своя първи час. Екипът на Областна администрация в Добрич пожелава на Ивелин успешна, вълнуваща и усмихната учебна година, която да му донесе нови приятелства и знания.

Припомняме, че ПМГ „Иван Вазов“ е едно от четирите учебни заведения, които бяха обновени по проект на Община град Добрич по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът бе на обща стойност 6 193 021,62 лева с ДДС, от които 5 264 068,38 лева от Европейски фонд за регионално развитие и 928 953,24 лева съфинансиране от националния бюджет.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *