Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Нинова в Добрич: Рискът е ако не съберем 51 % от членовете на партията да гласуват за председател

За първи път правим пряк избор за председател в 130-годишната ни история. Изисква се тежка организационна подготовка. Това заяви пред журналисти в Добрич председателят на БСП Корнелия Нинова. По думите й е все едно се правят национални избори – с комисии, застъпници, протоколи, бюлетини. „Мисля, че организацията вече е напълно подготвена. Кампанията тече с приемливи нападки от една страна, от друга, имаше напрежение. Надявам се, че на 12-и това ще бъде приключено и когото избере партията заставаме зад него и вървим напред, защото моментът е изключително важен за България”, каза Нинова. И посочи, ч БСП е нужна като системна, стабилна партия, която може да гарантира сигурност в този момент и да даде план за излизане от кризата.

Нинова уточни, че списъците на членовете на БСП се правят единствено и само в общинските организации. „Рискът е ако не съберем 51 процента от членовете на партията да гласуват. Защото тогава няма да имаме легитимно избран председател. Ще отидем на конгрес без председател, ще се опитат някои другари да променят устава, да върнат старото положение, да няма пряк избор, а да се определя на конгрес, което ще ни вкара в тежка вътрешна криза”, каза лидерът на БСП. Обясни, че призивът й навсякъде е да се гласува активно, свободно и спокойно. „Дори на срещите не агитирам за себе си, хората ме познават, агитирам за висока избирателна активност. Това е ключово, за да минем успешно през този пряк избор, който е един най-демократичен, модерен, европейски начин за избор на председател”, категорична е Корнелия Нинова.

„Осъждаме агресията във всичките й форми. И като полицейско насилие, и като провокации към хора, към институции, защото видяхме форма на провокация снощи късно”. Така коментира събитията в столицата в сряда вечерта председателят на БСП. Тя заяви, че подкрепят протестите, но мирните и справедливите. „Призоваваме и наши хора да се включат и участват, но сме против всякаква форма на насилие, от която и да е от страните в протеста”, допълни още Нинова.

c