Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Отпускат по още 50 лв. за пенсионерите, подпомагат също медици и земеделци

По време н днешното си заседание, Правителството реши да бъдат отпуснати допълнителни средства за пенсионери, медици и земеделци.

Пенсионерите ще получат втора помощ в размер на 50 лева, като допълнителните пари ще бъдат изплатени успоредно със септемврийските пенсии – между 8 и 21 септември.

Допълнителни 60 млн. ще бъдат отпуснати и за медиците на първа линия в борбата с COVID- 19. Помощ от 5 милиона лева се отпуска и за заплати на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса.

Отпускат още 60 млн. лв. за подкрепа на медиците на първа линия в борбата с COVID-19

Нови милион и 800 хиляди лева ще бъдат дадени за увеличение на възнагражденията на служителите в Здравната каса. С над 30% ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица. A над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си, ще бъдат подпомогнати с финансова помощ в размер на 56 милиона лева.

Минималното обезщетение за безработица се увеличава с над 30%

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията. Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври месец на 2 120 000 пенсионери. С до 30% увеличаваме заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица. За целта отпуснахме допълнително над 5 милиона лева. С над 30% ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 2 септември 2020 г.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *