Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Мото клуб и училище заедно ще честват годишнина на паметника на Хан Аспарух в Добрич

Заедно ще отбележат 135 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и 39 години от изграждането на Мемориалния комплекс „Хан Аспарух” в Добрич едноименното основно училище и мото клуб „Кан Аспарух 681”. На 6 септември те се обединяват под мотото „Да знаем, да помним, да не забравяме нашата история и великото минало”.

Програмата ще започне в 9.30 часа с мото поход на клуба от ул. „Бойчо Огнянов” 43 до Генерал Тошево, където ще бъдат поднесен венец на паметника на Васил Левски. От 13 до 13.30 часа ще се проведе мотошествие по улиците на Добрич. 

В знак на преклонение и почит към създателя на Българската държава в 13.30 часа проявата ще продължи с поднасянето на венци и цветя на мемориален комплекс „Хан Аспарух”. Организаторите ще отправят патриотични послания, а учениците от ОУ "Хан Аспарух" ще изнесат рецитал. Програмата ще продължи в градски парк "Свети Георги", където на сцената на скейт парка от 18 часа ще се състои концерт на култовата българска рок-група "Епизод”.

За присъстващите посетители организаторите са осигурили кетъринг по време на събитието. За всички гости, които ще посетят мероприятието и не са от Добрич, е осигурена нощувка на преференциални цени. „Всички мотористи от България, независимо дали са клубни или не, са добре дошли на мероприятието, както и всички граждани на Република България”, посочва председателят на мото клуб „Кан Аспарух 681” Александър Ганев, който предоставя и телефон за въпроси – 0893 463 449.

c