Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

13 училища в община Добричка ще имат самостоятелни и слети паралелки

В 13 училища в община Добричка през новата учебна година ще има самостоятелни и слети паралелки. Това реши Общинският съвет /ОбС/ на редовно заседание днес. Предложението бе внесено от кмета Соня Георгиева.

Формират самостоятелни и слети паралелки с брой ученици не по-малко от 10 в 13 училища. Това са ОУ „Отец Паисий” в с. Батово, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Ведрина, ОУ „Св. св. „Кирил и Методий” в с. Дончево, ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница, ОУ „Неофит Рилски” в с. Ловчанци, ОУ „Васил Левски” в с. Божурово, ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово, ОбУ „Добри Войников” в с. Победа, ОУ „Климент Охридски” в с. Смолница, ОУ „Пейо Яворов” в с. Стефаново, ОУ „Христо Ботев” в с. Стожер, ОУ „Васил Левски” в с. Хитово и СУ „Никола Вапцаров” в с. Карапелит. Допълнителните средства за обезпечаване на учебния процес ще се предвидят при изготвяне на бюджет 2021 на Общината.

С решението на ОбС се формират и самостоятелни и слети паралелки с по-малко от 10 ученици в 7 училища. Това са ОУ „Отец Паисий” в с. Батово, ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница”, ОбУ „П. К. Яворов” в с. Стефаново, ОУ „Климент Охридски” в с. Смолница, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Ведрина, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Дончево, ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово.

Снимката е архивна

c