Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Забраняват придружители и свиждания в болницата в Добрич от днес

От днес се въвежда изключително строг пропускателен режим в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич прокуристът на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

Ще се следват препоръките на Регионалната здравна инспекция в Добрич, за да ограничи максимално потока от хора и да няма никакво смесване на пациенти с Covid-19 и такива, които са по друг повод в болницата.

Въвежда се абсолютна забрана за влизане на придружители на пациентите. Забранени ще са и свижданията. Ще бъде допуснат единствено пациентопотокът до Спешно отделение. Там пациентите ще влизат само с по един придружител. Предвижда се да има един определен час през деня, в който близките на болните да могат да им доставят храна и други продукти. През другото време влизането в болницата ще е абсолютно забранено.

„Идеята е максимално много да ограничим потока, за да няма влизане на външни лица, които са потенциално рискови, ние не знаем те дали са болни и не можем да поемем този риск”, каза д-р Желязков.

Ще бъде обособен цял един етаж от МБАЛ, който ще стане Ковид-сектор. Организацията ще бъде направена така, че там да се лекуват единствено пациенти с коронавирусна инфекция. Той ще бъде заключен и недостъпен.

c