Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Стабилно е състоянието на уважавания в Добрич д-р Ариф, който се лекува от Covid-19 в Истанбул

Все още в реанимацията на една от истанбулските болници е ендокринологът д-р Тезгюн Ариф, който има практика и в Добрич, съобщиха за “24 часа” колеги на медика.

В първите дни на август лекарят се е обадил в “Аджибадем Сити Клиник” във Варна, където работи, че е бил контактен с пациент с коронавирус и че излиза в карантина. Отначало се е чувствал добре, но по-късно се е влошил. Наложило се да постъпи в интензивното отделение на УМБАЛ “Св. Марина” и е дал положителен тест.

Близките му обаче потърсили помощ от управата на “Аджибадем Сити Клиник” - България, и с тяхното съдействие д-р Ариф е транспортиран в “Карусел Аджибадем Бакъркьой” в Истанбул.

Преди 10-тина дни той бе обявен по погрешка от добричката Регионална здравна инспекция /РЗИ/ като починал от COVID-19. Грешната новина потресе медицинската общност и разтревожените му колеги няколко дни не спират да звънят в “Аджибадем Сити Клиник”, за да питат за състоянието му. Ендокринолозите поели временно грижата за неговите пациенти. Негови колеги организират и акция за събиране на средства, за да бъде подпомогнато семейството му.

Д-р Ариф не е член на лекарската колегия в Добрич, а на варненската. В Добрич той идвал само за пациентите си в частния кабинет. Докторът и семейството му живеят във Варна.

Д-р Тезгюн Ариф е завършил медицина през 2002 г. във варненския Медицински университет. В периода 2004-2008 г. специализира “Вътрешни болести”. През 2011 г. придобива специалност “Ендокринология и болести на обмяната”.

Работил е в УМБАЛ “Св. Марина”, Военноморската болница във Варна, ДКЦ “Чайка”, МБАЛ Добрич. Диагностицира и лекува пациенти със заболявания на щитовидната жлеза и други хормонални и метаболитни нарушения, с липидни, хипофизни нарушения, надбъбречни нарушения, ендокринна хипертония, затлъстяване, остеопороза.

Д-р Ариф има широк кръг пациенти от Североизточна България - включително и деца, които са много благодарни и признателни, разказват негови колеги. Скромен и отдаден на работата си лекар, който пътува между практиката си в Добрич и клиниката във Варна, за да бъде полезен на колкото се може повече хора.

Млад специалист, следи новостите в ендокринологията от международните форуми, любознателен и активно търсещ информация за всички актуални теми от живота. Много привързан и отдаден на семейството си - баща на две деца.

Източник: 24 chasa.bg

c