Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Въвеждат строг пропускателен режим в болницата в Добрич

Изключително строг пропускателен режим се въвежда от понеделник в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич прокуристът на лечебното заведение д-р Георги Желязков. Ще бъде абсолютно забранено влизането на придружители на пациентите. Забранени ще са и свижданията.

Ще бъде допуснат единствено пациентопотокът до Спешно отделение. Там пациентите ще влизат само с по един придружител. Предвижда се да има един определен час през деня, в който близките на болните да могат да им доставят храна и други продукти, през другото време влизането в болницата ще е абсолютно забранено. „Идеята е максимално много да ограничим потока, за да няма влизане на външни лица, които са потенциално рискови, ние не знаем те дали са болни и не можем да поемем този риск”, каза д-р Желязков.

Прокуристът посочи, че ще се следват препоръките на Регионалната здравна инспекция в Добрич, за да ограничи максимално потокът от хора и да няма никакво смесване на пациенти с COVID-19 и такива, които са по друг повод в болницата. Ще бъде обособен цял един етаж от МБАЛ, който ще стане Ковид-сектор. Организацията ще бъде направена така, че там да се лекуват единствено пациенти с коронавирусна инфекция. Той ще бъде заключен и недостъпен. Вероятно това ще бъде един от последните етажи на лечебното заведение.

c