Образование Тервел

Обновяват спортната площадка в училището в с. Нова Камена

Държавен фонд „Земеделие” одобри проект за основен ремонт на спортната площадка на училището в село Нова Камена, съобщават от Община Тервел. От там посочват, че учебното заведение е със статут на защитено. В него учат деца от селата Каблешково, Градница, Главанци, Нова Камена и Кладенци.

Община Тервел кандидатства с проект за основен ремонт на външната спортна площадка на училището. Той е одобрен и след като се изберат изпълнители за строителство и строителен надзор ще започне изпълнението на дейностите. Очакваният период за изпълнение е през следващата година.

​Проектът е на стойност 172 331,93 лв. без ДДС и включва следните основни видове работи: подравняване и основен ремонт на земната основа,  направа на нова основа с асфалтово покритие и завършващ пласт от саморазливна акрилна тонирана настилка за спортни игрища. Площадката ще бъде оградена с бордюри, нова ограда и ще има нова чешма. Тъй като до момента не е имало чешма, ще се изградят площадков водопровод за захранването й и площадкова канализация.

Теренът е предназначен за три вида спорт – футбол на малки вратички, баскетбол и волейбол. Ще се монтират футболни вратички с мрежа, баскетболни кошове и колове за волейболна мрежа. Бюджетът на проекта включва още разходи за строителен и авторски надзор и за заплащане на вече извършения разход за проектиране .

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *