Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Еврофинансиране за особено засегнати от COVID-19 представя онлайн ОИЦ-Добрич

Областен информационен център-Добрич /ОИЦ-Добрич/ ще проведе онлайн информационна среща за представяне на трите подмерки на мярка 21 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани и малки и средни предприятия, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от COVID-19“, от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Събитието на живо ще бъде на 25 август (вторник) от 10 часа във фейсбук страницата на ОИЦ-Добрич на следния линк: https://www.facebook.com/oic.dobrch/live/.

По време на онлайн срещата ще бъдат разяснени критериите за допустимост на кандидатите, финансовите параметри и редът за одобрение и изплащане на финансовата помощ.

До 21 септември 2020 г. е крайният срок за подаване на заявление за подпомагане по подмерките 21.1 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 1“ и 21.2 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 2“. Чрез тях земеделските стопани в секторите „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Пчеларство“ ще бъдат подпомогнати с не повече от 7 000 евро.

Предприятията, преработващи селскостопански продукти и признатите групи и организации на производителите също ще бъдат подпомогнати по подмярка 21.3 „Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия (МСП) и признати групи и организации на производители COVID 3“. Приемът на заявления за подпомагането им предстои да бъде обявен. Максималният размер на финансовата помощ за преработвателите е 50 000 евро.

c