Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Община Каварна ще подпомогне погребенията на прегазените майка и две деца от Белгун

Община Каварна ще подпомогне за погребенията семейството на загиналите вчера при катастрофа майка и две деца от Белгун. Това каза за Про Нюз Добрич кметът на селото Благомир Станев. По думите му кметът на Каварна Елена Балтаджиева, която е родом от Белгун, е посетила селото и снощи, и тази сутрин. От Общината дали на бащата на загиналите деца някакви първоначални средства. Ще осигурят безплатно катафалка, която да докара телата на жертвите от болницата в Добрич. Ще съдействат и за гробните места. Днес общинска фирма е почистила мястото на катастрофата.

Загиналата жена и мъжът й работят във фирма за рапани в Каварна, разказа кметът на селото. По думите му жената била много работлива, тиха и скромна. Гледала идеално трите деца. По-големите две са от предния й брак, а най-малкото, което е сред загиналите, е преродено. 

Шофьорът и той е добро момче, млад водач е, от 6-7 години, каза Благомир Станев. „До снощния инцидент не сме го виждали да кара така. Той нито пие алкохол, не пуши цигари. Не сме чули да взема наркотични или упойващи вещества”, разказа за него кметът. Шофьорът наскоро се завърнал от Германия. Там работела жена му, а той гледал в Белгун трите им малки деца. Станев обясни, че водачът дошъл с много висока скорост, не се знае какво се е случило, ако имало повреда в двигателя експертите щели да установят.  

Последният тежък пътен инцидент бил преди 11 години. Тогава лек автомобил се удря в дърво по пътя за Септемврийци и загиват петима души, разказа кметът.

Катастрофата вчера е станала на централната улица на Белгун. До миналата година там е имало легнали полицаи, но те били пластмасови и не били добри. През зимата като минела почистващата техника ги премахвала. Планирано е през тази година да бъдат направени три изкуствени препятствия от асфалт или бетон, сподели Благомир Станев. Елена Балтаджиева казала сутринта, че от днес започват да работят по проектите. „Тук има и функциониращо училище и трябва да се опазват децата. Минават и коли, и камиони с по-висока, несъобразена скорост. Селата Септемврийци, Белгун, Челопечене трябва да имат легнали полицаи”, категоричен е кметът.

c