Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Майка и двете й деца бяха прегазени в центъра на с. Белгун, трето дете e ранено

Жена на около 40 години и двете й деца, едното от които бебе на година и три месеца, загинаха на място, след като бяха пометени от лек автомобил. Другото загинало дете е 12-годишният Олег. Третото дете на Марияна е 8-годишият Васко е в тежко състояние в болницата.

Трагедията разтърси не само  село Белгун, но също Каварна и Балчик. В единия град живеят много от колегите на жената, която работи в завод за преработка на рапани, заедно с мъжа си. От другия са близките на първия мъж на Марияна и баща на две от момчетата.

„Казаха, че са катастрофирали и са починали. Нищо друго не знаем“, сподели лелята на момчетата.  Тя разказа, че живее в Балчик. Научила за катастрофата и пристигнала на място. Обясни, че от първия си брак Марияна има четири деца. Двете момичета – на 18 и 17 години, живеят и работят в Берлин. Предстои те да се върнат със самолет за погребението на майка им и братята им.

Съдът е присъдил двете големи момичета на сестрата на починалия баща. Двете по-малки момчета са присъдени на майката Марияна. От втория си мъж тя има момченце на година и три месеца.

Лелята разказа, че първият мъж на Марияна и неин брат, починал от инфаркт. „Той много обичаше жена си. Когато тя го напусна и заживя с друг, той направи инфаркт и почина”, разказа лелята.

На място в Белгун бяха пристигнали и колеги на Марияна от Каварна, от фермата за преработка на рапани.

„Тя работеше, а свекърва й гледаше децата“, разказа колежка на загиналата жена.

Във фаталния ден тя отишла да тегли пари от заплатата си. „Шефът ми каза, че днес ще ни преведе пари, за да имаме за ядене. Обадих се на жена ми да отиде да изтегли. Отишла да купи нещо за ядене“, сподели пред медиите Злати, който е баща на децата. Негов роден син е най-малкият Благомир, който е на годинка.

„Двете деца не са мои родни, но аз съм ги порастил“, разказа Злати.  „Когато се върнах от работа, разбрах, че се е случила голяма трагедия. Не зная как ще я преживея. Трябва да напусна това село.“, сподели бащата. Той обясни, че шофьорът, който е помел жена му и децата на тротоара, е негов братовчед.  

„Идвам от работа. Казаха, че е станала катастрофа, но не ми казаха какво точно се е случило. След това разбрах, че децата са пострадали, че има починали, че жена ми също е мъртва“, каза Злати.

"Не мога да го преживея. Само ме докараха да ги разпозная. Целунах си двете деца и това беше”, каза той

Обясни, че на това място на тротоара местните сядали да пият кафе и да разговарят.

„Това е голям огън“, казва през сълзи Злати, който недоумява как ще направи три погребения.

c