Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Добрич сред градовете с „Акция Книгодарител” на „Лукойл”

Добрич е един от деветте града в страната, в които ще се проведе „Акция Книгодарител” на фондация „Лукойл”, съобщава actualno.com. Инициативата е в подкрепа на четящите хора в малките градчета и села в страната, които нямат лесен достъп до съвременна литература.

Акцията стартира на 20 август. Нейната цел е попълване на библиотечните фондове в малки населени места с по-нови заглавия, издадени през последните 10-15 години. Организаторите от фондация „Лукойл” се надяват акцията да мотивира склонните да ги дарят книги в полза на много други читатели. До 7 септември в девет градове в страната ще работят общо 16 събирателни пункта, в които отдадени на каузата доброволци ще приемат книжни дарения от всички жанрове. Пунктовете ще са разположени в удобни градски обекти от веригата бензиностанции „Лукойл”.

В Добрич пунктовете са два – В „Лукойл” по бул. „Добруджа” и на изхода за Варна. В първия пункт книги могат да се даряват на 21, 22, 23, 28, 29 и 30 август и на 4, 5 и 6 септември, а във втория – от 30 август до 7 септември.

Всеки, който се включи с лично дарение в благотворителната инициатива, ще получи сертификат „Активен книгодарител“. Единственото препоръчително условие е дарените книги да са издадени от 2009-та насам и да са в добро състояние.

Книгите ще бъдат предадени в полза на нуждаещите се читалищни библиотеки между 15 и 30 септември.

c