Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мерки: Разпоредиха 16.5 млн. лв. за училища с иновативни практики

16 586 976 лева - за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в страната, вече са разпоредени по бюджетите на българските общини.

"Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България", заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното виртуално заседание на Министерски съвет.

"За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лева", написа Борисов в личния си профил социалната мрежа Фейсбук.

"Средствата са за реализирането на дейности по Националната програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката", уточни премиерът.

Допълнителна минимална заплата ще получават работещи родители на ученици

Той не пропусна и възможността да се пошегува по актуалната тема - с атмосферата на продължаващи протести по площадите в големите градове на страната: "Да обучим добре младите хора, за да излязат след това на протест!". 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2842485505979501/

снимка: кадър - news.bg

c