Образование

Мерки: Разпоредиха 16.5 млн. лв. за училища с иновативни практики

16 586 976 лева – за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в страната, вече са разпоредени по бюджетите на българските общини.

“Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното виртуално заседание на Министерски съвет.

“За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лева”, написа Борисов в личния си профил социалната мрежа Фейсбук.

“Средствата са за реализирането на дейности по Националната програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката”, уточни премиерът.

Допълнителна минимална заплата ще получават работещи родители на ученици

Той не пропусна и възможността да се пошегува по актуалната тема – с атмосферата на продължаващи протести по площадите в големите градове на страната: “Да обучим добре младите хора, за да излязат след това на протест!”. 

Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец. Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 12 август 2020 г.

снимка: кадър – news.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *