Добрич Общество

От 10 август в Добрич ще има нови контейнери за отпадъци

От началото на идната седмица започва разполагането на поетапното разполагане на новите колектори за разделно събиране на отпадъците от опаковки на територията на град Добрич, информират от Общината.

От администрацията припомнят, че от 1 август 2020 г. Община град Добрич има сключен договор с  „Екопак“ АД за разделно събиране на отпадъците от опаковки. След изтегляне на старите контейнери, поставени от до момента опериращата фирма „Екоколект“ АД, от 10.08.2020 г. (понеделник) започва поетапното разполагане на новите колектори. Съгласно предварителната програма се очаква всички контейнери да бъдат поставени на определените места до края на текущия месец.

Броят на площадките за разделно събиране се увеличава от 152  на 160, като се преминава от система с 2 контейнера, на 3-контейнерна система за разделно събиране на отпадъците. Това ще рече, че всяка точка се състои от три контейнера: син, жълт и зелен, тип „Иглу“ с общ обем 4500 литра.

В зелен контейнер ще се събират стъклените опаковки, в жълт – метали и пластмаси, а в син – тези от хартия. Новите контейнери са тип „иглу“ със значително по-ограничени възможности за изваждане на вече постъпилите в тях отпадъци, уверяват от местната общинска управа.

“Екопак България“ АД ще обслужва 160 938 литра в повече от нормативно изискване, като по този начин ще се увеличи ефективността на системата за разделно събиране в Община Добрич.

Стопаните на градската общинска собственост изказват благодарност на всички съграждани за проявеното разбиране и търпение.

снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *