Водещи новини Здраве Общество

Нови четири жени и двама мъже с коронавирус са в МБАЛ-Добрич

Шест от новорегистрираните 11 пациенти през последното денонощие – с положителни проби за наличие на COVID-19, са настанени в Ковид-сектора на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция уточни, че в системата са регистрирани шестима мъже на възраст от 45 г. до 78 г. Двама от тях са настанени за лечение в МБАЛ Добрич, а другите четирима – на домашно лечение и изолация. Поставените пациенти на домашно лечение са изследвани в частни лаборатории от работодател или по свое желание без оплаквания.

Поредни 11 с COVID-19 от Добрич, 33 са в съседните области

Пет от 11-те положителни проби са на жени. Те са на възраст от 50 до 80 години. Четири от пациентките са настанени в МБАЛ Добрич, а една, която е изследвана по нейно желание без оплаквания, е поставена на домашно лечение и изолация.

Д-р Ангелова уточни, че сред посочените лица няма положителни резултати на домуващи или персонал в Дом за стари хора. Няма и нови регистрирани с коронавирусна инфекция от медицинския персонал.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *