Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Отново предупреждение за високи температури в област Добрич

Пореден ден с предупредителен жълт код за високи температури е обявен за област Добрич. С една степен повече - оранжев код, е предупреждението за седем от областите в сраната.

Днес ще е предимно слънчево и горещо, с максимални температури между 35° и 40°. Ще се появи слаб северозападен вятър, а привечер облачността ще се увеличи и до полунощ на изолирани места в Западна и Северна България ще превали и прегърми, според прогнозата в сайта на НИМХ.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. След обяд ще се развие купеста облачност и вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максимална температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максимални температури на въздуха между 30° и 34°. Температурата на морската на вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В седемте области с оранцев код - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Варна и Бургас, се очаква максималните следобедни температури да с от порядъка на 38-40°. За останалата част от страната за пореден ден е в сила предупредителния жълт код за високи температури.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:18 часа и ще залезе в 20:46 часа. Продължителността на деня ще е 14:27 часа.

карта: НИМХ

Тази сутрин, най-високата измерена температура в региона беше 24° - на нос Калиакра. Атмосферното налягане е между 1000 и 1013 hPa, очаква се през първите дни на август да се понижи.

c