Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

От пяна парти до нестандартни предложения за брак организира Арт студио от Каварна

Сватбите, рождените дни, кръщенетата са едни от най-хубавите празници на всяко едно семейство. За да ги превърне в незабравими, изпълнени с красота и стил, за тях се грижи Веселина Анефи, млада жена от Каварна, която с много финес и вкус организира различни тържества и с професионализма са радва празнуващите.

От три години Веселина е собственик на Арт студио „Нарния” в морския град. Споделя, че името, от една страна, е от един детски филм. То обаче има и символика, защото съчетава имената на децата й – Никол и Раян. С времето артистичните студия стават две – „Нарния” и „Narnia Wedding”, като второто е само за сватби.

„Още от дете много обичам да се занимавам с рисуване и с неща, които са ръчен труд. Постоянно сглобявах гривнички, правех разни неща за украса. За мен естетиката е много важна”, споделя Веселина. Тя допълва, че всяко нещо, което създава, трябва да е красиво. Дори да е направено с малко средства и да не е скъпо, да е от подръчни материали, то просто трябва да изглежда стилно.

След завършването на средното си образование младата жена започва да учи История на изкуствата в Свободния университет „Черноризец Храбър” във Варна. Влиза с много висок успех, но по стечение на обстоятелствата се отказва и завършва Психология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Макар и да не работи като психолог, наученото й помага много, защото непрекъснато контактува с хора. Веселина се завръща към това, което най-много обича - приложното изкуство. И превръща хобито си в професия.

Първоначално в студио „Нарния” дава уроци по рисуване, занимава се с деца. Родителите на едно от тях отправят молба да организира рождения му ден и така студиото се превръща в място, където по различни поводи изработва красиви украси. Със сватби започва да се занимава когато нейни приятели я канят да организира събитието, на което ще си кажат „да”.

В самото Арт студио се провеждат рождени дни. Те тематични, с музика, с анимация, игри, разказва Веселина. До нея от самото начало е дясната й ръка – DJ RADO. За него споделя, че е изключителен професионалист, много се разбира с децата. Той е до нея и на сватбите, които озвучава и води.

За всяка една сватба, рожден ден или кръщене украсата е различна и индивидуална, споделя младата собственичка на студио. Откакто се занимава с тази дейност няма повтаряща се украса и за нея това е много важно. „Използвам, разбира се, едни и същи елементи, които са налични, но винаги се старая да е така подредено, че да е различно и да показва характера и желанието на клиента”, обяснява Веселина. Използва естествени и изкуствени цветя, натурални материали, балони с различни размери и форма.

Наскоро е правила Пяна парти за детски рожден ден, такова организира за втори път. Много е интересно, емоционално, децата много се радват, споделя собственичката на студио „Нарния”. Обяснява, че пяната се прави с машина, която партньорска фирма си носи. Самото парти е на морския бряг, за да могат в един момент празнуващите да се измият. А самата пяна е абсолютно безвредна – както за децата, така и за околната среда. За направата й се използват специални препарати. „Ефектът е много голям, всички са много са щастливи, много е зрелищно”, обяснява Веселина.

По отношение на сватбите споделя, че в момента много се държи на изнесения ритуал. Младоженците много харесват арките. Тя използва по-нестандартни арки, които сама рисува като форма, като вариант и фирма й ги изработва. Т. г. най-търсената арка от клиентите й е един шестограм. Арката е допълнена от масичка, също нестандартна, красива, ефектна. Веселина разказва, че повечето й клиенти предпочитат на сватбата си изкуствени цветя, не искат да  унищожават естествените. На едно такова бракосъчетание младите хора пожелали вместо цветя да им подаряват книги. На друго пък набрали в средства в подкрепа на нуждаещи се деца от Варна. „Това е някаква тенденция в последно време - да се лишат от нещо за някого. Аз лично подкрепям изцяло, защото съм такъв човек. Това е много хубаво и трябва хората по-често да го правят”, посочва Веселина.

Най-оригиналните събития, които е организирала, са няколко предложения за брак. „Те са много интересни, защото всички знаем една сватба как протича. Но това да предложиш брак на човека до себе са като изненада, мисля, че е най-емоционалното преживяване”. Три пъти е търсена от клиенти, които искат такава услуга от нея. Първия три момчета са предложили едновременно брак на приятелките си. Събитието се състояло в комплекс „Калиакрия” на една украсена тераса. По искане на момчетата Веселина изработила табло, на което пишело „Ще се омъжете ли за нас?”. На рамка, на която бъдещите младоженци си направили снимки, фигурирал надписът „Тя каза да”. През този месец е организирала друго предложение на брак. То се състояло в стара къща в Балчик с много красива тераса. Имаше украсена маса, свещник, беше много стилно, обяснява младата жена.

Държа изключително много на качеството, това е основният принцип, от който се водя в работата си, категорична е Веселина. Обяснява, че независимо от бюджета – дали е 50, 500 или 1 500 лева за украса, качеството винаги е едно и също. „Аз съм човек, който ще даде повече от това, което по принцип ми се заплаща. Много е важно за мен хората да са доволни, да са щастливи и така да излизат от моето студио”, посочва собственичката на „Нарния”.

Веселина Анафи не се оплаква от липса на клиенти, търсена е от каварненци за техните лични празници. Но и не само от каварненци, правила е сватби и други тържества в Балчик, във Варна и Добрич. „Искам безкрайно много да благодаря на екипа, с който работя, който е до мен и ми помага. Защото без тяхната помощ и подкрепа дейността ми нямаше да е в сегашния й вид”, казва в заключение младата жена. По думите й енергията в Арт студио „Нарния” е колективна.

c