Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Още един лекар на първа линия в болницата в Добрич е с Covid-19, заразени са сестри и санитарки

Още един лекар, който работи на първа линия в борбата с Covid-19 в болницата в Добрич, е с положителен тест, научи Про Нюз Добрич. Медикът работи в отделението по реанимация.

Припомняме, че преди дни вирусът бе потвърден за медик от ковид сектора на Второ вътрешно отделение. Той е един от двамата пулмолози в болницата. Поставен е на домашна изолация в продължение на 14 дни. Семейството му е под карантина.

Другите заразени с коронавирус са две медицински сестри и поне пет санитарки, включително и от Спешното отделение.

Медиците в болницата се опасяват, че хората масово неглижират проблема с коронавируса. Много често пациенти, които идват с ритъмни нарушения, с инсулти или други заболявания, се оказва, че са с Covid-19.

„Страшното тепърва предстои и ситуацията ще става все по-зле, защото противоепидемичните мерки не се спазват. Хората масово не носят маските по правилния начин, така че да закриват устата и носа им“, коментира пред Про Нюз Добрич медик, който работи на първа линия в борбата срещу Covid-19. „Рискът е много висок. Още повече, че притесненията са, че ще дойде момент, в който няма да има кой да лекува болните“, каза още той.

Според Единния информационен портал 602 души медицински персонал у нас са заразени с Covid-19 . От тях 212 лекари, 212 медицински сестри, 97 санитари, 8 фелдшери и 73 други.

c