Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Промени в подпомагането на спортните клубове в Добрич ще разгледа Общинският съвет

Изменения и допълнения в Наредбата за условията за финансово подпомагане на спортните клубове за високи спортни постижения ще бъдат разгледани на предстоящата сесия на Общинския съвет на Добрич. Действащата в момента наредба е приета през декември 2009 година.

От общината припомнят, че на 9 и 16 декември 2019 година се проведоха 2 работни срещи, на които спортните клубове изразиха своите виждания. Официални предложения за оптимизиране на Наредбата постъпиха от три спортни клуба, като те са изцяло залегнали в предложените промени.

В измененията е предвидено увеличение на максималната стойност  на  финансово подпомагане за участие на спортни организации, занимаващи се с колективни отборни спортове в Балкански, Европейски, Световни първенства, международни турнири.

 Очаквани резултати от приемане на Наредба за изменение и допълнение на наредбата, включително и финансови ако има такива:

С новата Наредба текстовете ще се синхронизират с действащото законодателство в Република България. Измененията и допълненията целят по-голяма яснота, коректност и публичност при разпределянето на финансови средства за спортните клубове.

Изисква се клубовете да са вписани Националния регистър към Министерството на младежта и спорта. Те трябва да имат валидно членство в съответната лицензирана спортна федерация към Министерството. Клубовете трябва да имат сключен договор с треньорски кадри по съответния вид спорт, в който са регламентирани правата и задълженията им. Треньорите трябва да са вписани в Единен регистър на спортно-педагогическите кадри към министерството. Изключение от това правят треньорите на трудов договор към спортните училища.

c