Водещи новини Общество

Започна ремонтът на околовръстния път на град Добрич

Днес, 21 юли, стартираха ремонтните дейности на 4,5 км от път II-97 Околовръстен път на град Добрич, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Стойността на инвестицията е 7,7 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

За изпълнение на строителните работи се ограничава движението в участъка и пътуващите към Силистра, Шумен, Варна, Балчик, Кардам  и обратно преминават по южната дъга на околовръстния път /от км 7+900 до 24+100 на път II-97/.

Началото на отсечката, която ще бъде ремонтирана, е при разклона за село Врачанци при км 3+030, а краят –  при км 7+543, малко след разклона за град Генерал Тошево.

В участъка ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка. Проектът предвижда монтаж на нови ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъде почистена крайпътната растителност.

Ремонтните дейности се извършват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с участници в обединението: „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Добрич. Ремонтно-възстановителните работи се очаква да приключат до края на септември т. г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *