Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кола изскочи от пътя и се обърна в двор в село Стожер

Лек автомобил се е обърнал в двор край пътя Добрич – Варна. Пътният инцидент е станал днес в село Стожер, научи Про Нюз Добрич. Информациятабе потвърдена от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев.

Той увери, че при катастрофата няма пострадали. Пътниците в колата дори отказали да бъде повикана линейка на Центъра за спешна медицинска помощ.

Пътят Кардам-Добрич-Варна е основния, по който румънските туристи стигат до северното ни Черноморие. По него се движат и много камиони с продукция от Добруджа, които пътуват към Варна или краничния пункт Кардам.

Натовареното трасе преминава през центъра на село Стожер. Припомняме, че през 2013 година, жителите му дори обявиха протести, тъй като половината от къщите бяха напукани заради преминаващите камиони. Стожерци тогава алармираха, че шумът и катастрофите бяха са станали част от ежедневието им и настояха за изграждане на нов околовръстен път.

При ремонта на пътя преди две години, осъществено с европейско финансиране, жителите на селото настояха за камери и „легнали полицаи”, заради честите пътни инциденти.

Снимка: Фейсбук

c